• Je tuin,

    daar word je blij van!

Zonnewijzers

Zonnewijzer
Van oudsher is de zonnewijzer een functioneel instrument, met behulp waarvan het tijdstip kan worden afgelezen. Tegenwoordig hebben zonnewijzers hun praktische functie echter grotendeels verloren. Maar nog steeds heeft de zonnewijzer wel een decoratieve functie. In uw tuin zal een zonnewijzer zeker niet misstaan; het zorgt voor een bepaalde klasse en uitstraling. De zonnewijzer zal de aandachtstrekker zijn in uw tuin.

Werking zonnewijzer
Een zonnewijzer werkt door middel van het meten van de schaduw. De aarde draait namelijk om haar as, waardoor de schaduw van een vast voorwerp gedurende de dag steeds verschuift. Aan de hand hiervan kan worden aangeduid welk uur van de dag het betreft. Bij een zonnewijzer staat de pijl gericht naar de dichtstbijzijnde pool – in ons geval is dat de Noordpool. Precies op het midden van de dag zal de schaduw recht naar het noorden wijzen.

Hoewel een zonnewijzer natuurlijk altijd werkt – zolang de pool maar juist is gepositioneerd – heeft deze haar praktische functie verloren. Horloges en andere tijdsaanduidingen hebben de functie overgenomen. Ook het principe van de zomertijd werkt niet in het voordeel van de zonnewijzer. De zomertijd is immers een kunstmatig tijdstip. Het moge duidelijk zijn dat de zonnewijzer tegenwoordig enkel nog een zeer decoratieve functie heeft.

Zonnewijzer kopen
Hoe dan ook, de zonnewijzer is een aanwinst voor uw tuin! Het is een uniek voorwerp, dat met zekerheid de aandacht zal trekken. En terecht! Bij www.uwtuinwinkel.nl is een groot assortiment van diverse zonnewijzers beschikbaar. Daarbij kunt u de collectie zonnewijzers van uwTuinwinkel zelf komen bekijken in onze showroom en modeltuin in Elim (nabij Coevorden, Dedemsvaart, Hardenberg en Hoogeveen).

Bent u echt op zoek naar de specialist op het gebied van zonnewijzers? Ons team dat gespecialiseerd is in deze productgroep, beheert ook de website www.zonnewijzer.nl. Hier kunt u alle informatie vinden over zonnewijzers. Ook kunt u hier online een zonnewijzer kiezen uit het zeer uitgebreide assortiment zonnewijzers.