• Je tuin,

    daar word je blij van!

Tuinverlichting

Tuinverlichting
Wat is het nut van tuinverlichting? Simpel: licht is onmisbaar, binnen én buiten. Het is niet voor niets dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan buitenverlichting. Tuinverlichting moet effectief en sfeervol zijn. Wanneer u uw tuinverlichting goed wilt aanpakken, dan is het nodig om een zogenaamd lichtplan te maken. De basis voor dat plan wordt gevormd door het tuinontwerp; op basis daarvan wordt de toepassing van de tuinverlichting bepaald. Het is dus aan te raden om vooraf een lichtplan op te (laten) stellen.

Mogelijkheden tuinverlichting
U kunt uw tuin op verschillende manieren van extra sfeer en comfort voorzien door middel van buitenverlichting. Natuurlijk is uw wens bepalend voor het type tuinverlichting. Er zijn veel mogelijkheden. Zo kunt u veel buitenverlichting verwerken in bijvoorbeeld sierbestrating, hout, gazon, grind of siersplit. Bovengrondse tuinverlichting kan worden toegepast als sfeermaker op uw terras, als begeleidende verlichting langs een tuinpad of in een border. Ook wandverlichting en het gebruik van spots behoren tot de mogelijkheden. Daarmee kunt u een mooi accent leggen.

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor functionele tuinverlichting. Bij de oprit, een trap of opstap, langs het tuinpad: verlichting verhoogt de veiligheid. Om nog maar niet te spreken over het plaatsen van verlichting voor inbraakpreventie.

Soort tuinverlichting
De eerste keuze bij tuinverlichting, betreft het voltage. Tuinverlichting is verkrijgbaar op basis van 12 volt en 240 volt. Let op: in geval van 240 volt, is een gecertificeerde elektricien noodzakelijk voor de installatie van de verlichting.

Buitenverlichting heeft de afgelopen periode een vlucht gemaakt richting LED-verlichting. Verlichting op basis van LED is het meest duurzaam en energiezuinig. Veel mensen worden in eerste instantie weerhouden van de aanschaf van LED-verlichting, omdat de aanschafkosten vaak hoger zijn dan alternatieve lichtsoorten. Maar uiteindelijk blijkt LED onder de streep wel degelijk de meest voordelige vorm van verlichting. Dit komt door het lage energieverbruik van LED.

uwTuinwinkel in Elim
Onder de rook van Coevorden, Dedemsvaart, Hardenberg en Hoogeveen ligt het plaatsje Elim, waar de showroom en modeltuin van uwTuinwinkel zijn gevestigd. Heeft u vragen over tuinverlichting, komt u dan gerust langs of neem contact op. U bent van harte welkom!