• Je tuin,

    daar word je blij van!

Keramische tegels

Keramische tegels
Als het gaat om sierbestrating, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten bestrating. De laatste tijd zijn keramische tegels ontzettend in trek bij het publiek. Ten opzichte van andere sierbestrating, zoals natuursteen, hebben keramische tegels dan ook een aantal duidelijke voordelen.

Voordelen van keramische tegels
Het grootste voordeel van keramische tegels is dat ze kleurvast en krasbestendig zijn. De tegels zijn daarnaast eenvoudig in onderhoud, omdat ze geen vocht of vuil opnemen. Daarnaast zijn keramische tegels behoorlijk veilig, omdat ze niet glad worden en omdat ze vrij blijven van vorst. Kortom: keramische tegels zijn praktisch in gebruik! Daarnaast wordt er geen afbreuk gedaan aan de uitstraling, omdat de tegels in verschillende moderne ontwerpen en kleuren kunnen worden geproduceerd.

Verschillen met natuursteen
Een andere populaire sierbestrating, is natuursteen. Keramische tegels en natuursteen hebben veel overeenkomsten, maar ook enkele noemenswaardige verschillen. Natuursteen is het resultaat van een – het woord zegt het al – natuurlijk geologisch proces; keramische tegels zijn fabriekswerk. Dat wil echter niet zeggen dat keramische tegels geen natuurlijke uitstraling hebben, integendeel zelfs! Keramische tegels hebben een design dat streeft naar een natuurlijke uitstraling.

Daarbij komt dat natuursteen te maken heeft met onvolkomenheden. Tot op zekere hoogte is dat niet erg, maar het kan wel storend zijn als er te veel onvolkomenheden in de steen zitten. Bij keramische tegels is er geen sprake van onvolkomenheden. Ook qua duurzaamheid winnen keramische tegels de slag met de meeste soorten natuursteen. Vanzelfsprekend is er ook natuursteen van een hoge kwaliteit, maar daar hangt vaak ook een prijskaartje aan vast.

uwTuinwinkel in Elim
In de buurt van Coevorden, Dedemsvaart, Hardenberg en Hoogeveen ligt het dorp Elim, waar uwTuinwinkel is gevestigd. Natuurlijk bent u van harte welkom op onze locatie, voor al uw vragen over keramische tegels of andere sierbestrating.